Διεθνή

Κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Ισραηλινά μαχητικά «σφυροκόπησαν» δυνάμεις της Χεζμπολάχ

Κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Ισραηλινά μαχητικά «σφυροκόπησαν» δυνάμεις της Χεζμπολάχ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε ξανά θέσεις του σιιτικής Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου, ως αντίποινα στις πολλαπλές εκτοξεύσεις ρουκετών κατά ισραηλινών στρατιωτικών στόχων.

Ισραηλινά μαχητικά «έπληξαν θέσεις εκτόξευσης, τρομοκρατικές υποδομές και στρατιωτικό κτιριακό συγκρότημα» σε αντίδραση στις «εκτοξεύσεις (ρουκετών) από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ», τόνισε ο Τσαχάλ.

«Επιπλέον, ανταποδίδοντας εκτόξευση από τον Λίβανο εναντίον της περιοχής Ζαρίτ, στο βόρειο Ισραήλ», ο ισραηλινός Στρατός έπληξε «το σημείο από όπου έγινε».

Και ακόμη, «προκειμένου να εξαλειφθεί απειλή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μερικές ακόμη τοποθεσίες» στη λιβανέζικη επικράτεια.

Νωρίτερα, ο Τσαχάλ ανακοίνωνε πως τρία μέλη του τραυματίστηκαν ελαφρά από επίθεση με ρουκέτες.

Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα πλήγματα εναντίον των στρατιωτών όπως και άλλων στόχων.

Η κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ/Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο που εξαπέλυσε ο ισραηλινός Στρατός εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται η χειρότερη μετά τον πόλεμο του 2006.

Σε ότι αφορά την Γάζα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: Η βόρεια Γάζα δεν έχει καταληφθεί εξολοκλήρου όπως αφήνεται να εννοηθεί από τα ΜΜΕ και τους Ισραηλινούς.

Υπάρχει μία μεγάλη περικυκλωμένη αλλά ακόμα ελεγχόμενη από την Χαμάς περιοχή στην οποία οι Ισραηλινοί πραγματοποιούν απόπειρες διείσδυσης αλλά ακόμα χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να εκκαθαριστεί η βόρεια Γάζα και παρόμοια φαίνεται πως θα είναι η δυσκολία και στη νότια Γάζα όπου οι χερσαίες επιχειρήσεις άρχισαν προσφάτως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X