Διεθνή

Κοροναϊός: Μεγάλη ανατροπή για το πώς ξεκίνησε!

Κοροναϊός: Μεγάλη ανατροπή για το πώς ξεκίνησε!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα θεωρία ανατρέπει τα πάντα σχετικά με το από που προήλθε ο κοροναϊός! την ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές κι έρχεται να αλλάξει το τοπίο.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο νέος κοροναϊός προήλθε από νυχτερίδες, τις οποίες οι Κινέζοι τρώνε.

Ωστόσο αυτή η νέα έρευνα δείχνει πως ο ιός προήλθε από τον φολιδωτό μυρμηγκοφάγο, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του.

«Θυσιάζει» μια ολόκληρη επαρχία η Κίνα για τον κοροναϊό!

Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Κοροναϊός – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί

Πάντως δεν έχει τέλος η λίστα του θανάτου που προκαλεί ο κοροναϊός.  Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει πως 638 άνθρωποι έχουν χάσει παγκοσμίως τη ζωή τους, οι 637 απ’ αυτούς στην Κίνα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου (69) πέθαναν στην επαρχία Χουμπέι. Οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Γουχάν, που θεωρείται εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός.

Σε όλη την Κίνα έχουν καταγραφεί πάνω από 31.000 κρούσματα, με την ανησυχία να κορυφώνεται παγκοσμίως.

κοροναϊός

Eurokinissi

Κοροναϊός – Σκηνές χάους και ελλείψεις σε βασικές προμήθειες

Τις ημέρες που ακολούθησαν την καραντίνα, σε συνδυασμό με τις ήδη κλονισμένες υποδομές της πόλης, οι ελλείψεις σε προμήθειες βασικού ιατρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μασκών, των προστατευτικών στολών και των υψηλής ποιότητας απολυμαντικών, στα νοσοκομεία της Ουχάν ήταν πολλές.

«Μας συμβούλευσαν να χρησιμοποιούμε μάσκες, γάντια και προστατευτικά ρούχα με οικονομία και να αποφεύγουμε την κατανάλωση νερού, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε στην τουαλέτα, κάτι που θα απαιτούσε την αλλαγή της προστατευτικής ενδυμασίας», δήλωσε μία γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο της επαρχίας Χουμπέι, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της.

Ανατριχίλα! «Κρύβουν τους νεκρούς του κοροναϊού» καταγγέλλει νοσηλευτής! video

Ο απολογισμός, ο οποίος αυξάνεται καθημερινά, αντικατοπτρίζει ένα τοπικό σύστημα υγείας επιβαρυμένο από τον ταχύτατα κινούμενο ιό, καθιστώντας αδύνατη ακόμη και την πιο βασική περίθαλψη.

Περισσότεροι από 8.000 ιατροί από όλη την Κίνα έχουν μεταβεί στη Χουμπέι. Κυρίως στα 27 νοσοκομεία της Ουχάν που έχουν οριστεί για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό. Οι υπόλοιποι είναι διάσπαρτοι σε μικρότερες κοντινές πόλεις. Παράλληλα, δύο νέα νοσοκομεία, συνολικής δυναμικότητας 2.600 κλινών, κατασκευάστηκαν σε μόλις 10 ημέρες (από περισσότερους από 2.000 εργάτες), ενώ γήπεδα, γραφεία και ξενοδοχεία μετατρέπονται σε μονάδες απομόνωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X