Διεθνή

Κορονοϊός: Σοκάρει ο Μπιλ Γκέιτς – Τι προβλέπει για τον ιό

Κορονοϊός: Σοκάρει ο Μπιλ Γκέιτς – Τι προβλέπει για τον ιό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, πήρε για πολλοστή φορά τον λόγο σχετικά με τον κορονοϊό που καλπάζει πάνω στον πλανήτη μας.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με πολλές θεωρίες συνωμοσίας και δεν είναι λίγες οι φορές που αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι το μεγαλύτερο γεγονός που θα ζήσουν οι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους, δήλωσε πριν από λίγες μέρες μιλώντας στους Financial Times ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Ο ίδιος προέβλεψε ότι παρόμοια ξεσπάσματα επιδημιών είναι πιθανό να συμβαίνουν «κάθε περίπου 20 χρόνια».

Ανέφερε ακόμη ότι οι ηγέτες παγκοσμίως έχουν πληρώσει τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να έχουν πληρώσει, εάν ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ως απάντηση στην πανδημία, οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα έχουν «εφεδρικές διαγνώσεις, αντιιικές βιβλιοθήκες και έγκαιρα συστήματα προειδοποίησης».

«Το κόστος της σωστής προετοιμασίας όλων αυτών των πραγμάτων είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με αυτό που περνάμε τώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Και τώρα οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάθε 20 χρόνια ή κάτι τέτοιο με τα τόσα ταξίδια σε όλο τον κόσμο ένας τέτοιος ιός να ξαναεμφανιστεί. Και οι πολίτες προσδοκούν από τις κυβερνήσεις να το έχουν ως προτεραιότητα».

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε σίγουρος ότι το πάθημα έγινε μάθημα από αυτή την πανδημία και ότι οι κοινωνίες θα προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη φορά, ωστόσο παρατήρησε ότι το κόστος που πληρώνουμε αυτή την φορά είναι πολύ υψηλό.

«Δεν θα έπρεπε να είχαν χαραμιστεί τρισεκατομμύρια δολάρια και να είμαστε εδώ. Η επιστήμη είναι εδώ. Τα κράτη θα προχωρήσουν» τόνισε.

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τον κίνδυνο ξεσπάσματος μιας επιδημίας, προειδοποιώντας ότι μια παγκόσμια υγειονομική κρίση θα μπορούσε να έχει 30 εκατομμύρια νεκρούς σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Το 2015 ο Γκέιτς έδωσε μια ομιλία στην οποία προειδοποίησε ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια πανδημία.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού… αλλά πρέπει να προχωρήσουμε», είχε πει τότε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς προσέφερε 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με κατεύθυνση την έρευνα για εμβόλιο, θεραπεία και μέτρα πρόληψης σε όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X