Διεθνή

Κρεμλίνο: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν την Κυριακή

Κρεμλίνο: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν την Κυριακή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει στα σχέδιά του μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή (20/02), σύμφωνα με όσα είπε στο Sputnik εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ναι, έχει προγραμματιστεί», τόνισε ο Νμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου μία τέτοια τηλεφωνική επικοινωνία.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να συνομιλήσει με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο Μόναχο.

Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, στόχος του να εξασφαλίσει στρατιωτική υποστήριξη.

Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλλημένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.

Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας.

Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X