Διεθνή

Ναυάγιο στην Πύλο -Τουρκικά ΜΜΕ: «Κροκοδείλια δάκρυα» από την Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο -Τουρκικά ΜΜΕ: «Κροκοδείλια δάκρυα» από την Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικά ΜΜΕ -Με τίτλο: «Η Ελλάδα Κατηγόρησε τους μετανάστες για την τραγωδία» δημοσιεύεται στην επίσης ισλαμιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ρεπορτάζ, το οποίο υποστηρίζει ότι:

«Ενώ το σοκ από την τραγωδία με το σκάφος που σκότωσε 79 παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας συνεχίζεται, η προσπάθεια της κυβέρνησης της Αθήνας να κατηγορήσει τα θύματα για την τραγωδία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες αρνήθηκαν την προσφορά βοήθειας επειδή ήθελαν να πάνε στην Ιταλία, αλλά αυτή η εξήγηση δεν κρίθηκε πειστική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα, η οποία δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω της καταστροφής, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ‘κροκοδείλια δάκρυα’».

Με τίτλο: «Η ανθρωπότητα βουλιάζει στην Πελοπόννησο» δημοσιεύεται στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Καράρ πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, το οποίο υποστηρίζει ότι:

«Ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή σκάφους μεταναστών στα ανοικτά των ακτών της ελληνικής χερσονήσου της Πελοποννήσου αυξήθηκε σε 79. Η Αθήνα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος είναι άγνωστος, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές θα αυξηθούν. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου δήλωσε: “Οι διασωθέντες δεν είχαν σωσίβια. Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο. Στο αμπάρι υπήρχαν γυναίκες και παιδιά”. Τα λόγια του αποκάλυψαν ότι αυτό που συνέβη δεν διέφερε από δολοφονία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X