Διεθνή

Νέα… φωτιά από την Τουρκία! «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις αποφασιστικά»!

Νέα… φωτιά από την Τουρκία! «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις αποφασιστικά»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από την γειτονική Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι να κάνει προκλητικές δηλώσεις από την Κερύνεια.

Ούτε… βήμα πίσω η Τουρκία

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε την Κυριακή ότι, «εκείνοι που σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αντάλιας, πρέπει να ξέρουν ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις έρευνες και τις γεωτρήσεις.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τόσο τα δικαιώματα της όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων και με ακόμα πιο δυναμικό τρόποαπ’ ότι πριν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη νέα «σφαλιάρα» Τραμπ!

Ακόμα, προσέθεσε πως «η Τουρκία πάντα υπερασπιζόταν τη θέση ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι μία θάλασσα ειρήνης και ότι η εξόρυξη και η κατανομή των φυσικών πόρων θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο».

Ο Οκτάι προέβη σ’ αυτές τις δηλώσεις κατά την τελετή εγκαινίων ενός σκάφους διάσωσης πολλαπλών χρήσεων του «Gemi Kurtaran», ενώ βρέθηκε στην Κερύνεια στο πλαίσιο των εορτασμών του ψευδοκράτους για την 45η επέτειο της εισβολής του «Αττίλα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X