Διεθνή

Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν: «Δεν έχει περισσότερα από 2-3 χρόνια ζωής»

Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν: «Δεν έχει περισσότερα από 2-3 χρόνια ζωής»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και το νέο σενάριο για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται από ανώνυμες δηλώσεις πρώην στελέχουνς της υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας, της FSB. Τις επικαλείται η Mirror και σύμφωνα με τον άνθρωπο αυτόν, οι γιατροί δίνουν στον πρόεδρο της Ρωσίας το πολύ 3 χρόνια ζωής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέει ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος της FSB, πάσχει «από μια σοβαρή και ταχέως εξελισσόμενη μορφή καρκίνου», σημειώνοντας ότι «δεν του μένουν περισσότερα από 2-3 χρόνια ζωής».

Το στέλεχος της FSB σημειώνει ότι τα προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου έχουν ως αποτέλεσμα να χάνει σταδιακά την όρασή του. «Μαθαίνουμε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους και πως, όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, χρειάζεται να έχει τα πάντα γραμμένα σε χαρτιά με τεράστια γράμματα, ώστε να μπορεί να διαβάζει όσα θέλει να πει. Τα γράμματα είναι τόσο μεγάλα που κάθε σελίδα περιλαμβάνει μόνο μία-δυο προτάσεις. Η όρασή του επιδεινώνεται σημαντικά με τον καιρό και τα άκρα του πλέον τρέμουν ανεξέλεγκτα».

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι, και η κάμερα κατέγραψε να στρίβει περίεργα τα πόδια του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν οι δύο άντρες. Επικριτές τονίζουν ότι η κίνηση του ποδιού του θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια κάλυψης των ακούσιων συσπάσεων που προκαλούνται από τη νόσο του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, η κατάσταση της υγείας του Πούτιν αποκαλύφθηκε μέσω μυστικού μηνύματος σε πρώην στέλεχος της FSB, τον Μπόρις Καρπίτσκοφ, που πλέον έχει αυτομολήσει στη Βρετανία.

Στο ίδιο μήνυμα αναφερόταν πως «ο Πούτιν δεν θα φορέσει γυαλιά – που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν – γιατί αυτό θα ήταν ένδειξη αδυναμίας. Συνήθιζε να είναι ψύχραιμος με τους υφιστάμενούς του, αλλά τώρα έχει ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής. Έχει τρελαθεί εντελώς και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X