Διεθνή

Νέες αποκαλύψεις από τον ΕΜΑ για το συνολικό αριθμό θρομβώσεων μετά από τα εμβόλια

Νέες αποκαλύψεις από τον ΕΜΑ για το συνολικό αριθμό θρομβώσεων μετά από τα εμβόλια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά, κατεγράφησαν 287 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, οκτώ ύστερα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson, 25 από το εμβόλιο της Pfizer και πέντε από αυτό της Moderna, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Πήτερ Άρλετ, επικεφαλής Ανάλυσης Δεδομένων του ΕΜΑ.

Εν τω μεταξύ, νέα ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό αναμένεται εντός της εβδομάδας από τον EMA, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σημειώνεται ότι ο EMA έκανε λόγο, νωρίτερα, για «πιθανή σύνδεση» του εμβολίου της Johnson & Johnson με την εμφάνιση θρομβώσεων, αν και επεσήμανε ότι πρόκειται σπάνια περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού Έμερ Κουκ, ο EMA αναμένεται να παράσχει περισσότερα στοιχεία, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca – το οποίο επίσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο ανησυχιών μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν.

Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων Πίτερ Αρλέτ, ο συνολικός αριθμός θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca ανέρχονται σε 287 παγκοσμίως.

Εάν συνυπολογιστούν και τα 8 περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μαζί με τα 25 μετά το εμβόλιο της Pfizer και τα 5 μετά το εμβόλιο της Moderna, οι περιπτώσεις ατόμων που παρουσίασαν θρόμβωση μετά από κάποιο εμβόλιο ξεπερνούν τις 300 παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον EMA.

Από την πλευρά της, η Σαμπίνε Στράους, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του ΕΜΑ, ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δύο εμβόλια, ήτοι σε αυτό της AstraZeneca και αυτό της Johnson & Johnson, τονίζοντας εντούτοις ότι είναι πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να παραβλέπονται και οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο εμβόλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X