Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι…δικτάτορας και θα σώσω την Αμερική

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι…δικτάτορας και θα σώσω την Αμερική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε από την Αϊόβα ότι «θα σώσει την Αμερική», αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εναντίον του «διεφθαρμένου» Τζο Μπάιντεν. «Είμαι δικτάτορας» παραδέχθηκε σε μία προσπάθεια να ειρωνευτεί τους επικριτές του.

Μετά τις προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης για τον κίνδυνο μιας «δικτατορίας» του Τραμπ σε περίπτωση που κερδίσει δεύτερη θητεία στην προεδρία, ο επιχειρηματίας απάντησε «είμαι δικτάτορας».

 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε χθες σειρά εμφανίσεων στην πολιτεία της Άιοβα, από όπου ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου οι προκριματικές εκλογές από τις οποίες θα προκύψει ο υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές. Μεταξύ άλλων, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι υποστηρικτές του, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο πριν τρία χρόνια.

Ακόμη, τόνισε σε δύο ξεχωριστές του ομιλίες στις μικρές πόλεις Νιούτον και Κλίντον της Αϊόβα ότι «θα κερδίσει για τρίτη φορά» τις εκλογές καθώς εξακολουθεί να πιστεύει, ότι το 2020 του «έκλεψε» τη νίκη ο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο αποκαλεί τακτικά «διεφθαρμένο Τζο».

 

Τον χαρακτήρισε δε, «ανίκανο» και «τον χειρότερο» πρόεδρο στην Ιστορία των ΗΠΑ. «Είμαστε ένα κράτος σε παρακμή», κατήγγειλε από το Κλίντον τονίζοντας ότι είναι «ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να σώσει την Αμερική από όλες τις καταστροφές του Μπάιντεν».

Σημειώνεται, ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Τραμπ το 60% των ψήφων των Ρεπουμπλικανών, έναντι των δύο βασικών του αντιπάλων: της Νίκι Χέιλι και του Ρον ΝτεΣάντις, που θεωρείται ένα πρωτοφανές προβάδισμα.

 

Την Παρασκευή, σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση, ο Τραμπ επιτέθηκε εναντίον τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πιόνια του κατεστημένου» και ισχυριζόμενος ότι «θα ξεπουλήσουν» τους ψηφοφόρους.

Στις 4 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον ξεκινά η δίκη στην οποία ο Τραμπ βρίσκεται κατηγορούμενος ότι άσκησε πιέσεις προκειμένου να ανατραπεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

 

Μία ημέρα αργότερα είναι η «Σούπερ Τρίτη», με προκριματικές εκλογές να πραγματοποιούνται σε περίπου 15 πολιτείες, ανάμεσά τους το Τέξας, η Καλιφόρνια, αλλά και το Κολοράντο και το Μέιν. Οι δύο τελευταίες πολιτείες έχουν αποκλείσει τον Τραμπ από τα ψηφοδέλτια των Ρεπουμπλικάνων εξαιτίας του ρόλου του στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δέχθηκε την Παρασκευή να εξετάσει την προσφυγή του πρώην προέδρου κατά της απόφασής των πολιτειών αυτών και μέχρι να αποφανθεί, τον Φεβρουάριο, το όνομά του παραμένει στα ψηφοδέλτια για τις προκριματικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X