Διεθνή

Ο Πομπέο επιμένει πως το Adrian Darya 1 πάει στη Συρία

Ο Πομπέο επιμένει πως το Adrian Darya 1 πάει στη Συρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την Παρασκευή μαύρη λίστα για το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya, το οποίο αναφέρουν ότι κατευθύνεται στη Συρία και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, με την επικύρωση των αρχηγών τους.

Το πλοίο, που προηγουμένως ονομάστηκε Grace 1, κρατήθηκε από τη Βρετανία στον Γιβραλτάρ τον Ιούλιο λόγω της βρετανικής υποψίας ότι έφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απελευθερώθηκε στα μέσα Αυγούστου, αφού το Ιράν έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το φορτίο του δεν κατευθυνόταν προς τη Συρία.

Η Τουρκία δήλωσε την Παρασκευή ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς τα ύδατα του Λιβάνου μετά την αλλαγή της πορείας αρκετές φορές, αν και η Βηρυτό είπε ότι δεν ενημερώθηκε για το σχέδιο. Αυξάνει την πιθανότητα να επιχειρηθεί η μεταφορά φορτίου από πλοίο σε πλοίο μόλις πλησιάσει τις ακτές του Λιβάνου.

Ο Πομπέο όμως επιμένει πως το Adrian Darya 1 πάει στη Συρία και «όποιος παρέχει υποστήριξη στον Adrian Darya 1 κινδυνεύει να τιμωρηθεί.»

Ενώ ανέφερε μέσω Twitter: «Ήταν μεγάλο λάθος να εμπιστευτείτε τον Ζαρίφ, στην Ταρτούς της Συρίας πάει ιρανικό δεξαμενόπλοιο»

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τραγωδία. Σκοτώθηκε 13χρονο κορίτσι στον Αλμυρό Βόλου

Μετά τις απειλές Τσαβούσογλου: Στη Νέα Καβάλα μεταφέρονται 1.000 πρόσφυγες από τη Μόρια

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη για τις αυξημένες ροές από την Τουρκία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X