Διεθνή

Ιράν: Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 εκφόρτωσε το φορτίο του

Ιράν: Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 εκφόρτωσε το φορτίο του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya 1 το οποίο είναι στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ  Τεχεράνης και Δυτικών δυνάμεων, έφτασε κοντά στην Συρία όπως δείχνει, φωτογραφία μέσω δορυφόρου στ’ ανοικτά του συριακού λιμανιού Tartus. Πάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας του διαστήματος, Maxar Technologies Inc, το Σάββατο.

Το πλοίο φαινόταν να έχει απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του στη Μεσόγειο δυτικά της Συρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυτιλιακού σταθμού Rafinitiv.

Ενώ οι ναυτιλιακές πηγές λένε ακόμη ότι το δεξαμενόπλοιο είναι πιθανό να έχει πραγματοποιήσει μεταφορά του φορτίου, πλοίο προς πλοίο, αφού το Ιράν δηλώνει ότι έχει πουλήσει το αργό πετρέλαιο.

Να σημειώσουμε, ότι η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει οποιοδήποτε κράτος να μην βοηθήσει το πλοίο, λέγοντας ότι θα θεωρήσει ότι υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή το Ισραηλινό Σώμα Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ,Αμπάς Μουσαβί, δήλωσε χθες ότι «έφθασε στον προορισμό του το πλοίο και πούλησε το πετρέλαιό του», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, όπως αναμεταδίδει το reuters.

Ιράν: "Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων μας"

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τα τουρκικά μαχητικά πετούν με πιλότους από το Πακιστάν

Η γκάφα του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Πράσινο φως» έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκκένωση του ΒΟΞ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X