Διεθνή

Ουκρανία: Καθησυχάζει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το Τσερνόμπιλ

Ουκρανία: Καθησυχάζει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το Τσερνόμπιλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανία: Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είδε «καμία κρίσιμη επίπτωση στην ασφάλεια» από την απώλεια της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

«Η Ουκρανία ενημέρωσε την ΙΕΑΕ για απώλεια ηλεκτροδότησης », αναφέρεται σε σχετικό tweet και προσθέτει ότι «σε αυτή την περίπτωση η ΙΕΑΕ δεν βλέπει κρίσιμο αντίκτυπο στην ασφάλεια».

«Το θερμικό φορτίο της πισίνας εναπόθεσης του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου και ο όγκος του ύδατος ψύξης είναι ικανά για να διασφαλίσουν την απελευθέρωση της θερμότητας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», εξηγεί στο Twitter η IAEA.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δηλώσει ότι η Μόσχα θα πρέπει να κηρύξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανόν να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας αν συνεχισθεί η διακοπή.

Σε κανονικά επίπεδα η ραδιενέργεια στη Ζαπορίζια

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ πραγματοποιούνται επισκευαστικές εργασίες σε εγκατάσταση η οποία υπέστη ζημίες κατά τις συγκρούσεις με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε ο Πέτρο Κοτίν, επικεφαλής της Energoatom, της ουκρανικής κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας των τεσσάρων πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X