Διεθνή

Παλαιστίνη- Έγκλημα στη Γάζα: Το Ισραήλ ολοκλήρωσε επιχείρηση γύρω από νοσοκομείο- «Σφαγή» καταγγέλλει η Χαμάς

Παλαιστίνη- Έγκλημα στη Γάζα: Το Ισραήλ ολοκλήρωσε επιχείρηση γύρω από νοσοκομείο- «Σφαγή» καταγγέλλει η Χαμάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε όπλα και συνέλαβε σχεδόν 80 μέλη της Χαμάς στον τομέα όπου βρίσκεται ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας – επιχείρηση κατά την οποία πραγματοποίησε «σφαγή», σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των θαλάμων ασθενών στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην πόλη της Γάζας και κατήγγειλε την «πολιορκία» που διήρκεσε αρκετές ημέρες, κάνοντας λόγο για συλλήψεις μελών του προσωπικού.

Το Σάββατο ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την επιχείρησή του» σε αυτόν τον τομέα που «χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου».

«Συνελήφθησαν σχεδόν 80 τρομοκράτες, καταστράφηκαν υποδομές των τρομοκρατών και εντοπίστηκαν πολλά όπλα», σύμφωνα με το στρατό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ιατρικό προσωπικό «εξετάστηκε».

«Το προσωπικό παραδέχτηκε ότι όπλα ήταν κρυμμένα σε θερμοκοιτίδες που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για πρόωρα βρέφη» σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Η Χαμάς κατήγγειλε μια «φρικτή σφαγή» μέσα στο νοσοκομείο, καθώς ο στρατός «κατέστρεψε με μπουλντόζες τις σκηνές των εκτοπισμένων» που είχαν καταφύγει εκεί, με συνέπεια να προκληθεί «ένας αριθμός θανάτων».

«Τα ισραηλινά εγκλήματα έχουν στόχο να εκφοβίσουν το λαό μας και να τον διώξουν από τη γη του» ανέφερε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που ασκεί εξουσία στη Γάζα από το 2007.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X