Διεθνή

Παλαιστινιακό: Σε ενότητα των Ισλαμικών χωρών καλούν οι πρόεδρου του Ιράν και της Συρίας

Παλαιστινιακό: Σε ενότητα των Ισλαμικών χωρών καλούν οι πρόεδρου του Ιράν και της Συρίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παλαιστινιακό:  και Ραΐσί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν τα πρόσφατα γεγονότα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Προέτρεψαν τις ισλαμικές χώρες να κρατήσουν ενιαία θέση υπέρ των Παλαιστινίων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με την κορυφαία υπηρεσία ασφαλείας του Ιράν.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς πριν από λίγο ανακοίνωσε την έναρξη επίθεσης στο Ισραήλ με ρουκέτες.

Η Χαμάς σημειώνει ότι αυτή είναι η απάντηση για τη στοχοποίηση αμάχων στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ακούστηκαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά και στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας: Δεν θα υπάρξει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν απελευθερωθούν οι άμαχοι

Ο υπουργός Ενέργειας Ισραέλ Κατζ διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απήχθησαν από τη Χαμάς.

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, καμία αντλία νερού δεν θα ανοίξει και κανένα φορτηγό με καύσιμα δεν θα μπει μέχρι να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί απαχθέντες στην πατρίδα τους», γράφει στο X, πρώην Twitter.

Η Αίγυπτος αρνείται τη δημιουργία ασφαλούς διαδρομής για τους Παλαιστίνιους που φεύγουν από τη Γάζα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για τη δημιουργία διαδρόμων έξω από τη Γάζα για τους Παλαιστίνιους που διαφεύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων στη Γάζα, λέει ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου αναφέρουν ότι η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την εκκένωση του παλαιστινιακού θύλακα.

Την ίδια ώρα έχει εμπλακεί σε εντατικές συνομιλίες με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτρέψει την παράδοση βοήθειας και καυσίμων μέσω του σημείου διέλευσης στη Ράφα.

Η Μαλαισία στέλνει έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ταμείο έκτακτης ανάγκης για τους Παλαιστίνιους αφού το Ισραήλ διέκοψε τις προμήθειες προς τη Γάζα μετά την κήρυξη πολέμου και την πολιορκία του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X