Διεθνή

Πανίσχυρος σεισμός στην Τουρκία 7,8 Ρίχτερ: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες -Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Πανίσχυρος σεισμός στην Τουρκία 7,8 Ρίχτερ: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες -Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πανίσχυρος σεισμός στην Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) στην Τουρκία, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 26 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο, στο Ισραήλ, στη Συρία, στο Ιράκ και στο Αμμάν.

Υπάρχει ανυπολόγιστος αριθμός θυμάτων καθώς μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα έχουν καταρρεύσει.

Κάτοικοι της Γκαζιαντέπ και των γύρω περιοχών έχουν βγει έντρομοι στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.

Γίνονται διαρκώς μεγάλοι μετασεισμοί με μεγαλύτερο 6,7 Ρίχτερ, 11 λεπτά μετά την αρχική δόνηση που είχε μεγάλη χρονική διάρκεια.

Από τον ισχυρότατο σεισμό κατέρρευσαν πολυκατοικίες και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 15 νεκροί. Υπάρχουν όμως και εγκλωβισμένοι στα ερείπια και αυτός θεωρείται ένας πολύ αρχικός απολογισμός.

10 νεκροί υπάρχουν στην επαρχία Οσμάνιγε, στη νότια Τουρκία κι άλλοι πέντε στην Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά, όπως είπαν οι κυβερνήτες τους στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 420 τραυματίστηκαν μόνο στην επαρχία Μαλάτια, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Για κίνδυνο τσουνάμι προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας

Συνέστησε στους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της Ιταλίας να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν προσωρινά από παραθαλάσσιες περιοχές.
Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας για κίνδυνο να χτυπήσει τσουνάμι.

Συνέστησε στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν προσωρινά από παραθαλάσσιες περιοχές, να καταφύγουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία θύμισε πως ακόμη κι ένα κύμα ύψους μισού μέτρου μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες πλημμύρες και ισχυρά ρεύματα. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη της κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X