Διεθνή

Πράγα: Βίντεο-ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο

Πράγα: Βίντεο-ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στην Πράγα, όπου έγινε το μακελειό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αρχές.

Στο βίντεο το οποίο είναι από body cams αστυνομικών, φαίνεται να ψάχνουν τον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν, «ορμώντας» μέσα στο κτήριο αλλά τελικά τον βρίσκουν νεκρό. Ενώ στη συνέχεια, φωνάζουν σε κόσμο να φύγει.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 24χρονος δράστης της επίθεσης, αυτοκτόνησε, αφού πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Βυθισμένη στο πένθος η Πράγα

Την ίδια ώρα, βυθισμένη στο πένθος είναι η Πράγα μετά την αιματηρή επίθεση του 24χρονου φοιτητή, Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο.

Ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε το Σάββατο ημέρα πένθους, ενώ η τσεχική αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια. Παράλληλα, ματαιώθηκαν όλες οι διαλέξεις και οι εκδηλώσεις.

«Έχουμε υιοθετήσει από σήμερα προληπτικά μέτρα σε όλη τη χώρα σε σχέση με στόχους και σχολεία», ανέφερε η αστυνομία μέσω της πλατφόρμας Χ.

Πολίτες συρρέουν από το βράδυ της Πέμπτης στο σημείο του φονικού, ανάβοντας κεριά έξω από τη μεσαιωνική έδρα του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης και επικεφαλής των πανεπιστημίων της χώρας σχεδιάζουν να αποτίσουν αργότερα σήμερα εκεί φόρο τιμής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X