Show Biz

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο Χάρι και η Μέγκαν

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο Χάρι και η Μέγκαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρετώντας το δούκα του Εδιμβούργου που έφυγε σε ηλικία 99 ετών, μετά από 74 χρόνια γάμου με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, την αγαπημένη του «Λίλιμπετ» όπως εκείνος την αποκαλούσε, ο βρετανικός Τύπος έγραψε χθες ότι αν ο Φίλιππος ήταν νεότερος και πιο ακμαίος τα πράγματα στη βασιλική οικογένεια δε θα είχαν πάρει αυτή την τροπή.

Ήταν ο μόνος έγραψαν οι βρετανικές ταμπλόιντ που θα μπορούσε να μεταπείσει τον εγγονό του Πρίγκιπα Χάρι να μην εγκαταλείψει το βασιλικό του ρόλο και να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Όπως και να ‘χει ο θάνατός του γράφουν οι εφημερίδες θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων στη βρετανική μοναρχία. Ο Πρίγκιπας Χάρι άλλωστε έχει ήδη μιλήσει με τον πατέρα του Κάρολο και με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως τις εξαδέλφες του Βεατρίκη και Ευγενία, μετά το θάνατο του παππού του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε πυρετώδεις ετοιμασίες για να επιστρέψει στο Λονδίνο, για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2020 και να δώσει το παρόν στη νεκρώσιμη ακολουθία. Η τελευταία φορά που είδε και φωτογραφήθηκε με τον παππού του ήταν στις 8 Μαϊου του 2019. Πηγές ανέφεραν στη Daily Mail ότι κάνει τα πάντα για να παραστεί στην τελετή, επιστρατεύοντας ακόμη και τα μέτρα εξαίρεσης από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για τους διπλωμάτες για να μπορέσει να πετάξει από τις ΗΠΑ στη Βρετανία. «Αυτή την ώρα θέλει όσο τίποτα να είναι μαζί με την οικογένειά του» λένε πηγές του περιβάλλοντός του.

Η Μέγκαν Μαρκλ θα…λάμψει δια της απουσίας της

Η σύζυγός του Μέγκαν ωστόσο που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους θα μείνει στις ΗΠΑ. Η δούκισσα του Σάσεξ που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί πλέον «κόκκινο πανί» για τη βασιλική οικογένεια μετά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ θα μείνει στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποχαιρέτησαν τον Πρίγκιπα Φίλιππο με μία λιτή ανακοίνωση μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν: «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021». «Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ», προστίθεται στη λιτή ανακοίνωση.

Η επιστροφή του Χάρι στο Λονδίνο θα είναι μία κομβική στιγμή για τη διχασμένη και «πληγωμένη» βασιλική οικογένεια, μετά το «Μegxit» και τα όσα ακολούθησαν.

Ο Χάρι θα δώσει το παρόν στην τελετή που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, και παρά το γεγονός ότι επισήμωςτο ζεύγος δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για τη δούκισσα του Σάσεξ θεωρείται απίθανο να ταξιδέψει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Χάρι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο Λονδίνο με ιδιωτικό τζετ από το σπίτι του κοντά στο Λος Άντζελες και είναι κατανοητό ότι μπορεί να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική εξαίρεση για να μπορέσει να παρακάμψει τους περιορισμούς λόγω Covid-19 που ισχύουν για τις πτήσεις από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα από τη στιγμή που ο Πρίγκιπας Φίλιππος μπήκε στο νοσοκομείο, ο Πρίγκιπας Χάρι είχε τεθεί σε αυτο-απομόνωση στην έπαυλη του ζεύγους στη Σάντα Μπάρμπαρα για κάθε ενδεχόμενο.
Κατά πάσα πιθανότητα θα υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό πριν από την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ και κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντί να υποβληθεί στην κανονική καραντίνα των 10 ημερών, αν και πλέον οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, αν το τεστ τους είναι αρνητικό .

Η…άβολη συνάντηση του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια

Άγνωστο προς το παρόν όπως σημειώνει η Daily Mail είναι το πού θα μείνει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε για πόσο καιρό θα παραμείνει μετά την κηδεία. Η επανένωση του Δούκα του Σάσεξ με τον αδερφό του Ουίλιαμ και τον πατέρα του Πρίγκιπα Κάρολο θα είναι αρκετά άβολη μετά από τις κατηγορίες ρατσισμού που εξαπέλυσε ο ίδιος και η Μέγκαν στην τηλεοπτική τους συνέντευξη τον περασμένο μήνα.

Παρά την προφανή ρήξη, η Βασίλισσα που θρηνεί για το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου είναι προφανές ότι αναμένει από τα εγγόνια της –όπως και από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας- να εμφανιστούν ενώμένοι ως ένδειξη σεβασμού προς τον αείμνηστο δούκα του Εδιμβούργου.

Αν η ενότητα είναι απλά και μόνο επιφανειακή –απλά και μόνο για τις κάμερες- μένει να αποδειχθεί, ορισμένες βασιλικές πηγές όμως ελπίζουν ότι η πρώτη συνάντηση των αδελφών εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο είδος συμφιλίωσης. Αν η Mέγκαν προσθέτουν με νόημα, συνόδευε το Χάρι στην κηδεία,το πιθανότερο είναι αυτή η βασιλική προσέγγιση να μη συνέβαινε ποτέ, και αυτό γιατί ο αδερφός του Χάρι και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον δυσκολεύονται να ξεχάσουν ορισμένα σημεία της επίμαχης συνέντευξης. Όπως την κατηγορία που εξαπέλυσεη η Μέγκαν ότι η Κέιτ Μίντλετον την έκανε να κλάψει κατά τη διάρκεια του γάμου της με το Χάρι.

Πέρα από όλα αυτά ο Χάρι λένε βασιλικές πηγές αγαπούσε πολύ τον παππού του και θέλει όσο τίποτα να βρεθεί στο πλευρό της γιαγιάς του Βασίλισσας Ελισάβετ αυτή τη δύσκολη για εκείνη ώρα. «Ο Χάρι ήταν πολύ κοντά στον παππού του. Φυσικά, θα είναι εκεί, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις μεταξύ των Σάσσεξ και της οικογένειας» έγραψε η New York Post επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στον Πρίγκιπα.

Η Μέγκαν προσθέτει, η οποία διανύει τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της «θα ήθελε πολύ να δίπλα του», αλλά θα πρέπει να υπολογίσει τις σχετικές συμβουλές από τους γιατρούς της και τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις μέλλουσες μητέρες.

Ο Χάρι ισχυρίστηκε στη συνέντευξη ότι είχε πάντα μια καλή σχέση με τη Βασίλισσα, δεν είναι σαφές όμως τι είδους σχέση, αν υπάρχει, έχει πλέον με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Κάρολο. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του CBS, Γκέιλ Κινγκ στενή φίλη της Όπρα, ο 38χρονος Γουίλιαμ μίλησε με τον αδερφό του Χάρι μετά την εκρηκτική συνέντευξη, αλλά οι συνομιλίες δεν ήταν «παραγωγικές». Οι ισχυρισμοί του Χάρι ότι ο Γουίλιαμ «έχει παγιδευθεί » μέσα στη μοναρχία πιστεύεται ότι προκάλεσαν βαθύ ρήγμα. Ορισμένοι ωστόσο πιστεύουν ότι ο Γουίλιαμ είναι πρόθυμος να δώσει στον αδελφό του μια τελευταία ευκαιρία. Η κηδεία του αγαπημένου τους παππού και ο κοινός τους πόνος για το θάνατό του, μπορεί να προσφέρει το…ιδανικό έδαφος για να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ τους.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έγραφε ο δημοσιογράφος -Η κατηγορία για την διαφθορά αστυνομικών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X