Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικό! Εξαμελής οικογένεια σώθηκε ύστερα από 102 ώρες στα ερείπια

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικό! Εξαμελής οικογένεια σώθηκε ύστερα από 102 ώρες στα ερείπια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανθρώπινη θέληση και η δύναμη ψυχής είχαν σαν αποτέλεσμα να διασωθεί και να βγει από τα ερείπια μία εξαμελής οικογένεια στην Αλεξανδρέττα της επαρχίας Χατάι, 102 ολόκληρες ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι έξι άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν κουκουλωμένοι με κουβέρτες, σε ένα πολύ μικρό χώρο που είχε απομείνει στην κατεστραμμένη πολυκατοικία, όπως ανέφερε στο Associated Press ο Murat Baygul, ένας εργάτης έρευνας και διάσωσης.

Οι διασώστες ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τα πρώτα μέλη της οικογένειας άρχισαν να βγαίνουν από τα ερείπια. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Παράλληλα, συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό συγγενικού ζευγαριού που διέμενε στο απέναντι διαμέρισμα.

Παράλληλα, στην επαρχία Χατάι διασώθηκαν και άλλα άτομα που παρέμειναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από 100 ώρες. Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες κάτω από τα ερείπια, αλλά και ένα παιδάκι 8,5 ετών με τον πατέρα του που ανασύρθηκαν 101 ώρες μετά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X