Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Nautical Geo: Θέλουμε αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Nautical Geo: Θέλουμε αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία έχει εκνευρίσει σφόδρα την Τουρκία, που δεν σταματά της προκλήσεις. Μια απ’ αυτές είχε στόχο το Nautical Geo και προκάλεσε την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σήμερα (04.10.2021), τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε ξανά το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, όπως είχε κάνει και πριν από μερικές μέρες ανοιχτά της Κρήτης. Αυτή τη φορά, όλα έγιναν στην κυπριακή ΑΟΖ, με το τουρκικό πλοίο να ζητά με μήνυμά της από το Nautical Geo να απομακρυνθεί, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε τμήμα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας!

Το νέο περιστατικό αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που τόνισε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν ως θέση αρχής όλα τα κράτη να επιλύουν θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X