Διεθνή

Συρία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Κρύβουν τον αριθμό των νεκρών οι Τούρκοι

Συρία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Κρύβουν τον αριθμό των νεκρών οι Τούρκοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μάχες συνεχίζονται στη Συρία! Αυτή την στιγμή το μέτωπο είναι στην πόλη Μανμπίτζ.

«Αυτή τη στιγμή το μέτωπο μεγάλωσε και έχουν ξεκινήσει οι μάχες στην πόλη Μανμπίτζ της βορειοανατολικής Συρίας».

Ο πολεμικός ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Ελλάδας Μανώλης Κωστίδης βρίσκεται στο μέτωπο και περιγράφει την κατάσταση.

Η παρουσία του συριακού στρατού στην πόλη προκαλεί ανησυχία στους Τούρκους, σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο, πρόσθεσε, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να υπάρχει εντολή από τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, γι’ αυτό το λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αρχίσει επικοινωνία με τον Βλαδιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι στην πόλη Κομπάϊ, όπου επίσης σκοπεύει να επιτεθεί ο τουρκικός στρατός, οι δύο πλευρές δεν έχουν ξεκινήσει τη μάχη, με τους Κούρδους πολιτοφύλακες να παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στην πόλη.

Δεν ανακοινώνονται οι πραγματικοί αριθμοί νεκρών

Όπως τόνισε, μεγάλος αριθμός νεκρών και τραυματιών δεν ανακοινώνεται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αφού αναφέρονται μόνο οι Τούρκοι στρατιώτες και όχι οι Σύριοι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίοι, όπως είπε, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των τουρκικών επιχειρήσεων.

Κινούμενος ανάμεσα σε ρουκέτες

Για ακόμη μία μέρα κινούμενος με άλλους δημοσιογράφους πάνω στη συνοριακή γραμμή, ώστε να καταγράφει τις μάχες, ο Μανώλης Κωστίδης έκανε λόγο για συνεχείς ήχους ρουκετών και ασθενοφόρων. Μάλιστα, τόνισε, δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που υπήρξε μάρτυρας τραυματισμών ανθρώπων, μετά από πτώσεις ρουκετών κοντά τους.

ΠΗΓΗ: politis.com.cy

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X