Διεθνή

Σύζυγος Ναβάλνι: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου»

Σύζυγος Ναβάλνι: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι επιτέθηκε στον Βλαντιμιρ Πούτιν. Η Γιούλια Ναβαλνάγια κάνει ξεκάθαρη αναφορά για δολοφονία του συντρόφου της και επισημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση κρύβει τη σορό του.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για προσπάθεια να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ το οποίο θεωρεί ότι χορηγήθηκε στον άνδρα της για να του αφαιρέσουν τη ζωή. Μάλιστα, ορκίστηκε να δώσει στο φως της δημοσιότητας όλους όσους εμπλέκονται στη δολοφονία του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο μήνυμά της: «Γεια σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγιά. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας.

Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τον μισό εαυτό μου, τη μισή καρδιά μου και τη μισή ψυχή μου. Αλλά εξακολουθώ να έχω το άλλο μισό και αυτό μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να τα παρατήσω. Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι, θα συνεχίσω να πολεμάω για τη χώρα μας.

Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να χτίσω μια ελεύθερη Ρωσία. Να σταθείτε στο πλευρό μου, σας ζητώ να μοιραστείτε την οργή μαζί μου. Οργή, θυμό, μίσος προς αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν είναι ντροπή να φοβάσαι, είναι ντροπή να μην κάνεις κάτι, είναι ντροπή να αφήνεις να σε τρομοκρατούν».

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του Ναβάλνι, εξηγώντας ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του και διεξάγεται σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X