Διεθνή

Τούρκοι στη Συρία: Έκοψαν και έκαψαν 500.000 ελαιόδεντρα στο Αφρίν

Τούρκοι στη Συρία: Έκοψαν και έκαψαν 500.000 ελαιόδεντρα στο Αφρίν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε μια έκθεση που εκδόθηκε στις αρχές του 2020, ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αφρίν δήλωσε ότι οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έκοψαν τουλάχιστον 500.000 δέντρα και έκαψαν μεγάλες περιοχές χωραφιών στην περιοχή.

Από την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν τον Μάρτιο του 2018, ένοπλες αντιπολιτευόμενες ομάδες κατέλαβαν εδάφη, έκοψαν δέντρα και τα πούλησαν, δήλωσε στο North Press ο κάτοικος του Αφρίν, Umm Gharib.

Ο Ζουχάιρ αλ-Σάμι, ένας έποικος από τη Γκάτα στην επαρχία της Δαμασκού, δήλωσε στο North Press ότι, μαζί με ένα μέλος των ενόπλων ομάδων, σχεδίαζε να κόψει τα δέντρα και να τα πουλήσει. «Οι ομάδες εμποδίζουν τους ντόπιους να πλησιάσουν τη γη τους, αλλά επιτρέπουν μόνο στα μέλη των πολιτοφυλακών. Έτσι, πηγαίνω το βράδυ, κόβω και μαζεύω τα ξύλα και μετά το στέλνω στο Hayat Tahrir al-Sham (HTS) για να τα πουλήσει».

Ο Fawaz al-Rahil, αγροτικός μηχανικός από το Αφρίν, προειδοποίησε για τους κινδύνους της αποψίλωσης των δασών. «Η κοπή δέντρων σε μεγάλο αριθμό απειλεί τα δάση στην περιοχή που μπορεί να επηρεάσουν το περιβάλλον», δήλωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X