Διεθνή

Τραγωδία: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από το σεισμό στο Μαρόκο

Τραγωδία: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από το σεισμό στο Μαρόκο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι νεκροί μετά τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Μαρόκο σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 1.037 μέχρι στιγμής.

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε το Μαρόκο λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα χθες, σε σχετικά μικρό βάθος 71 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Μαρακές, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και έκτοτε οι νεκροί αυξάνονται κατά εκατοντάδες.

<

 

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει απεικονίζουν κατεστραμμένα κτίρια και δρόμους γεμάτους μπάζα ενώ οι αρχές θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ραγδαία όταν τα σωστικά συνεργεία φτάσουν σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.

Την ίδια ώρα η Αλγερία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να ανοίξει τον εναέριο χώρο της για ανθρωπιστικές και ιατρικές πτήσεις προς το Μαρόκο, παρά το γεγονός ότι διέκοψε τους δεσμούς της με τη γείτονά της πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X