Διεθνή

Τσάμπα! Αυτά τα ακουστικά κοστίζουν μόλις… 2.400 δολάρια!

Τσάμπα! Αυτά τα ακουστικά κοστίζουν μόλις… 2.400 δολάρια!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα ακουστικά Sennheiser HD 820 είναι η πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της γνωστής γερμανικής εταιρείας ήχου. Υψηλής τεχνολογίας αλλά και τιμής – το 2.400 δολάρια που κοστίζουν σίγουρα θα σας φανούν εξωφρενικά για ένα ζευγάρι ακουστικά – θα σας κάνουν να αναρωτιέστε πόσο μπορεί να βελτιώσουν τα ακούσματά σας.

Όπως είναι γνωστό στον κόσμο των προϊόντων ήχου, η δαπάνη περισσότερων χρημάτων οδηγεί συνήθως σε καλύτερη εμπειρία και τα Sennheiser HD 820s δεν αποτελούν εξαίρεση. Κοινώς «ό,τι δίνεις, παίρνεις».

Ωστόσο σίγουρα απευθύνονται στους ενθουσιώδεις τύπους που ενδιαφέρονται για τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες.

Τα νέα ακουστικά και η… προσοχή στη λεπτομέρεια

Παρέχουν κορυφαίο, κρυστάλλινο ήχο που δεν μοιάζει με ό,τι κι να έχετε ακούσει πιο πριν ενώ έχουν flat ΕQ, δηλαδή σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ακουστικά δεν προσθέτουν μπάσο.

Με τον κατάλληλο δε εξοπλισμό μπορείτε να ακούσετε τα πάντα όπως τα άκουσαν οι παραγωγοί του στούντιο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι η αίσθηση του χώρου που σας προσφέρει ο ήχος. Τα ακουστικά είναι κλειστά πράγμα που σημαίνει ότι σφραγίζουν όλη την περιοχή γύρω από τα αυτιά και κρατούν έξω κάθε ήχο από το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό μαζί με το χαρακτηριστικό Glass Glass σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κέντρο του δωματίου που έγινε η ηχογράφηση.

Αν ας πούμε βάλετε το «Lotus Flower» των Radiohead θα παρατηρήσετε μέχρι και τις μικρές λεπτομέρειες των κρουστών του κομματιού καθώς και έναν εναρμονισμένο στερεοφωνικό ήχο με κρυστάλλινα χαρακτηριστικά ο οποίος δεν χάνει τα σκαμπανεβάσματά της ηχογράφησης.

Ποικιλία και στα… καλώδια

Τα HD 820s έρχονται με τρία διαφορετικά καλώδια σύνδεσης: βύσμα στερεοφωνικού, οπτικό βύσμα Pentacon 4,4 mm και υποδοχή XLR-4.

Εκτός από τον ήχο των HD 820s βέβαια έχουν και εκπληκτικό σχεδιασμό. Το εξωτερικό περίβλημα αποτελείται εν μέρει από γυαλί Gorilla. Το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία αντανακλά τον ήχο στους θαλάμους απορρόφησης. Κι αυτό ώστε να μην παραμορφώνεται.

Ταυτόχρονα είναι και πολύ ανθεκτικά αλλά και άνετα σαν να μην φοράτε τίποτα στο κεφάλι σας.

Ωστόσο η τιμή για ένα μόνο ζευγάρι ακουστικά είναι αποτρεπτική για τους απλούς ακροατές. Απευθύνονται σίγουρα σε όσους παίρνουν την μουσική στα σοβαρά κι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολύ για να την απολαύσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X