Διεθνή

Τσελίκ: «Απρέπεια» τα λόγια του Δένδια- Ήρθε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

Τσελίκ: «Απρέπεια» τα λόγια του Δένδια- Ήρθε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του «AK Parti» Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε «απρέπεια» τα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το TRT Haber.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τσελίκ δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υπουργό να μιλά για την ΕΕ, όχι για τη χώρα του, όταν μιλά για την κυριαρχία της χώρας του».

«Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του, είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί», σημείωσε.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για 4ο γύρο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Με ανακοινώσεις των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος, τρίτος γύρος συζήτησης σε στρατιωτικό επίπεδο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Η ανακοίνωση για τον 4ο γύρο των διαβουλεύσεων:

Τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η ημερομηνία και λοιπές λεπτομέρειες της επικειμένης συνάντησης θα αποφασιστούν σύντομα.

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ουισκόνσιν (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X