Διεθνή

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία είναι έτοιμη να συζητήσει αιτήματα για περισσότερη αυτονομία

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία είναι έτοιμη να συζητήσει αιτήματα για περισσότερη αυτονομία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να ανοίξει διαπραγματεύσεις με την Λομβαρδία και το Βενέτο, μετά την ψήφο των δύο εύπορων περιοχών για μεγαλύτερη αυτονομία, είναι η Ρώμη όπως δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Καταλονία, το οποίο πυροδότησε μια πολιτική κρίση στην Ισπανία, τα ιταλικά δημοψηφίσματα αυτής της εβδομάδας ήταν νόμιμα, αλλά όχι και δεσμευτικά για τη Ρώμη.

«Μιλάμε για το πώς θα κάνουν την Ιταλία να δουλεύει καλύτερα. Δεν αμφισβητούμε την Ιταλία και την ενότητα της» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε διυλιστήριο στη Βενετία.

«Η κυβέρνηση θα ψάξει τα θετικά από αυτό, θα είναι μια πολύπλοκη συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει σε πέντε λεπτά» πρόσθεσε.

Οι τοπικές κυβέρνησης έχουν δικαίωμα να ζητήσουν μεγαλύτερο έλεγχο σε 23 τομείς άσκησης πολιτικής, μεταξύ των οποίων το περιβάλλον, οι υποδομές, η υγεία και η εκπαίδευση. Οι πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις αναμένεται να γίνουν για τα έσοδα από φόρους.

«Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες εντός των ορίων που προβλέπουν οι νόμοι μας και το σύνταγμα μας» σημείωσε ο κ. Τζεντιλόνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X