Διεθνή

Βαγδάτη: Εκτοξεύτηκε ρουκέτα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία

Βαγδάτη: Εκτοξεύτηκε ρουκέτα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης καθώς υπάρχουν αναφορές για έκρηξη από ρουκέτα σε κοντινή απόσταση από το κτήριο.

Πιο συγκεκριμένα δύο πύραυλοι με διαφορά περίπου 15 λεπτών εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη. Ο πρώτος έπεσε σε δρόμο στην «Πράσινη Ζώνη», όπου υπάρχουν πολλές διπλωματικές αποστολές, με αποτέλεσμα να αποκλείσει την πρόσβαση στο κτίριο, χωρίς όμως να του έχει προκαλέσει ζημιές.

Βλήματα όλμων έπληξαν τη συνοικία Τζαντρίγια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, άλλοι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Balad 80 χλμ, βόρεια της Βαγδάτης, την οποία χρησιμοποιούν αμερικανικές δυνάμεις. Εν προκειμένω, δεν είναι ξεκαθάρος ο βαθμός των ζημιών και μέχρι στιγμής, ενώ έχουν τραυματιστεί τρεις Ιρακινοί στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Όπως μεταδίδει ο Τούρκος απεσταλμένος του Μiddle East Eye, Ragip Soylu, το ιρακινό παράρτημα της οργάνωσης Χεζμπολάχ προειδοποίησε πριν από λίγο τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου, μακριά από τις αμερικανικές βάσεις, αρχής γενομένης από το βράδυ της Κυριακής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X