Διεθνή

Βενετία: Στέρεψαν τα κανάλια – Γόνδολες άραξαν λόγω άμπωτης (βίντεο)

Βενετία: Στέρεψαν τα κανάλια – Γόνδολες άραξαν λόγω άμπωτης (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βενετία άλλαξε. Ο ισχυρός αντικυκλώνας που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης.

Δυόμιση μήνες μετά τις τελευταίες πλημμύρες στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, η στάθμη των υδάτων υποχώρησε κατά σχεδόν μισό μέτρο (48 εκατ.) στην Πόλη των Δόγηδων.

Εδώ και πολλές ημέρες η άμπωτη που είναι ασυνήθιστα έντονη στην πόλη έχει εξαφανίσει κυριολεκτικά το νερό από τα κανάλια της, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην κίνηση των μικρών σκαφών αλλά και στις γόνδολες, αναφέρει το forecastweather.gr.
Αν και δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο αυτό, αφού συμβαίνει κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ωστόσο, εντύπωση έχει κάνει η διάρκεια του φαινομένου το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ειδικά στην μεταφορά των ασθενών, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα πλωτά ασθενοφόρα δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους προκειμένου να παραλάβουν έναν ασθενή, αλλά ούτε και να τους μεταφέρουν σε μονάδες υγείας. Μάλιστα, οι εικόνες που μας έρχονται από την Βενετία δείχνουν το πόσο έχουν υποχωρήσει τα νερά μέσα στα κανάλια, με τις βάρκες και τις γόνδολες να παραμένουν αγκυροβολημένες και με τα αρχαία θεμέλια των κτιρίων να είναι ορατά ακόμη και κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

Χάθηκε το νερό από τα κανάλια της Βενετίας - Ασυνήθιστα έντονη είναι η άμπτωτη και η διάρκεια του φαινομένου λένε οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, το χαμηλότερο επίπεδο της στάθμης των υδάτων στα κανάλια της Βενετίας σημειώθηκε το 1934, όπου το νερό υποχώρησε κατά 121 εκατοστά, όπως και το 1989 όπου το νερό υποχώρησε κατά 92 εκατοστά, ενώ το 2005 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου, αφού η άμπωτη διατηρήθηκε για 48 ολόκληρες ώρες.
Ιταλία : Στέρεψαν τα κανάλια της Βενετίας – Γόνδολες άραξαν λόγω άμπωτης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X