Διεθνή

Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στη Βενετία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στη Βενετία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος στη Βενετία τη νύχτα, δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Το λεωφορείο διακρίνεται να πέφτει από τη γέφυρα Μέστρε, χωρίς να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, από ύψος 30 μέτρων, και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα βρέφος λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι.

«Στις εικόνες το λεωφορείο φρενάρει»

Μιλώντας νωρίτερα στο γαλλικό πρακτορείο LaPresse ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λεωφορείου La Linea Spa, Μάσιμο Φιορέσε περιέγραψε το βίντεο.

Όπως ανέφερε, «κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε μια σταθερή κάμερα στην υπερυψωμένη διάβαση. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες, από τα λίγα που μπορείς να δεις, μπορείς να δεις το λεωφορείο να φτάνει (στο σημείο) με λιγότερα από 50 χλμ. την ώρα, βλέπεις τα φώτα στοπ να ανάβουν, άρα θα είχε φρενάρει. Μετά βλέπεις ότι το όχημα ‘’ακουμπάει’’ στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει κάτω (από τη γέφυρα)».

«Διευκρινίζω ότι το λεωφορείο δεν πήρε φωτιά, υπήρξαν μόνο μερικές φλόγες. Όντας ηλεκτρικό, αν είχε πιάσει φωτιά θα ήταν μια ακόμη χειρότερη τραγωδία», προσθέτει ο Φιορέσε.

Σημειώνεται ότι σε νοσοκομείο (Ospedale dell’Angelo) έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος υποδοχής των συγγενών των θυμάτων, με ψυχολόγους και διερμηνείς από την Περιφέρεια του Βένετο. Οι συγγενείς βοηθούνται από μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από επτά ψυχολόγους και τρεις ψυχιάτρους.

Στη δημοσιότητα δόθηκε νωρίτερα και η φωτογραφία του 40χρονου οδηγού του πούλμαν Αλμπέρτο Ριτζότο, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα. Σοκαρισμένοι, οι συνάδελφοί του μίλησαν για έναν έμπειρο οδηγό.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X