Θέμα

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω η ΝΔ πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω η ΝΔ πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βεβαίως η GPO του Χρήστου Καλογρίτσα, που στο παρελθόν είχε διευθύνοντα σύμβουλο τον Τάκη Θεοδωρικάκο (πρώην υπουργό Εσωτερικών), δεν δείχνει τα ποσοστά της Metron Analysis (32,3%) ή της Prorata (33%) για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά βρίσκει ότι σε ένα μήνα υποχώρησε 0,5% από το 36,4% στο 35,9%.

Το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 0,8% από 22,7% σε 23,5%, το ΚΙΝΑΛ έμεινε σχεδόν στάσιμο (7% έναντι 7,1% στην προηγούμενη, το ΚΚΕ κέρδισε 0,1% (από 6,3% σε 6,4%), ενώ η Ελληνική Λύση υποχωρεί 0,1% (από 4,1% σε 4%), ενώ ΜέΡΑ25 είναι το πιο κερδισμένο από τα μικρά κόμματα από το 3% ανεβαίνει στο 3,4%.

Σημειώνεται ότι 19,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ακολουθήσει άλλες επιλογές, ενώ το 12% δηλώνει αναποφάσιστο

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr που ανήκει στον όμιλο Κουρτάκη, δηλαδή στην ουσία στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δημοσκόπηση GPO

Πρόθεση ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΝΔ: 36,4
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 22,7
ΚΙΝΑΛ: 7,1
ΚΚΕ: 6,3
Ελληνική Λύση: 4,1
ΜέΡΑ 25: 3
Άλλο: 4
Άκυρο/Λευκό: 2,1
Δεν θα ψηφίσω: 1,8
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω: 12,5

Δημοσκόπηση GPO: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα. svg%3E svg%3E svg%3E

Δημοσκόπηση GPO: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» καθορίζει και την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών. Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής υπουργός με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ενώ την πρώτη επτάδα συμπληρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. svg%3E

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X