Δημοσκόπηση: Οι πολίτες απαντούν για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τον πρώτο αντίκτυπο από την παρουσία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ παρουσιάζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για λογαριασμό του Alpha.

H έρευνα αυτή για τον Alpha δεν είχε πρόθεση ψήφου, αλλά επικεντρώθηκε στη γνώμη των πολιτών για τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και για το επίμαχο θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της συνολικής παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα 35% των ερωτηθέντων κάνει θετική αποτίμηση, ενώ ένα 46% αρνητική.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν και για το εάν έχει βάση το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα για τις επόμενες εκλογές, εάν δηλαδή θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες και τη διαπλοκή, ένα 55% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν έχει βάση, ενώ το 38% εκτιμά πως έχει βάση.

Στο θέμα, λοιπόν, της προσπάθειας ακύρωσης του μέτρου για την περικοπή στις συντάξεις από 1.1.2019, η δημοσκόπηση «λέει» το εξής: Ότι το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι θεσμοί στο τέλος θα αποδεχθούν τη μη περικοπή των συντάξεων. Στον αντίποδα, το 52% εκτιμά πως η προσπάθεια θα έχει αρνητική κατάληξη.

Αναφορικά, με την επίδραση που θα έχουν τα μέτρα ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα έχει αρνητική ή θετική επίδραση για την οικονομία και τους πολίτες, σαφές προβάδισμα έχει η θετική επίδραση με 53% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 21% που εκτιμά πως θα έχουν αρνητική επίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ