«Δώρο» στους καναλάρχες η μείωση φόρου στις διαφημίσεις από 20% στο 5%

«Δώρο» επεφύλασε η κυβέρνηση στους ​καναλάρχες. Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στο νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» επέρχεται μείωση του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ο νέος συντελεστής φορολογίας θα είναι στο 5% από 20% σήμερα και θα εφαρμοστεί από την 1 Απριλίου 2018 .

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν.Παππά, εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.

Από τη νέα ρύθμιση θα επέλθει ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 η μείωση θα περιοριστεί στα 15 εκατ. ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών, ΕυκλείδηςΤσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ