Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είμαστε όλοι με την Ελένη Τουλουπάκη

Είμαστε όλοι με την Ελένη Τουλουπάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Σήμερα είναι μία από τις μαύρες σελίδες για την ελληνική Δικαιοσύνη, για μία ελληνική ευνομούμενη πολιτεία, για τον πολιτισμό και την οργανωμένη κοινωνία μας. Η άσκηση ποινικής δίωξης της εισαγγελέα για τη Δίωξη της Διαφθοράς Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών ακόμα και το πόρισμα τους ενός από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, συνιστά νίκη του πολιτικού ρεβανσισμού και πλήγμα για την ελληνική Δικαιοσύνη και τη συντεταγμένη Πολιτεία.

Θα ήθελα να γράψω ένα άρθρο, αλλά διαπιστώνω ότι η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη με εκφράζει απόλυτα και θα ήθελα μόνο να προσθέσω πως όσοι αγωνιούμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας ύστερα από το πόρισμα της Προανακριτικής και την άσκηση δίωξης κατά της εισαγγελέα για τη δίωξη της Διαφθοράς, πρέπει να φωνάξουμε και δηλώσουμε με αποφασιστικότητα πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ.

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης την όποια θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδεχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας. Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του ΑΠ , τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Λ. Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επιμονή προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε  θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρετήσαν θα λάβουν το μισθό τους.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X