Ελλάδα

Τρεις ώρες στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας (pics)

Τρεις ώρες στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξενάγηση διαστάσεων «Μπεν Χούρ» πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η περιήγηση στους χώρους της ΔΕΘ άρχισε απο το περίπτερο 15, στο οποίο βρίσκονται οι κρατικές συμμετοχές. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν πό τον πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσο Τζήκα, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε την πρώτη στάση στο περίπτερο του ΟΑΣΘ– αμαν πια μ’ αυτούς τους συμβολισμούς- όπου τον περίμενε ο-ποιός άλλος;- νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, ο οποίος ύστερα από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε (ξέρετε τώρα, «φιλιούνται/αγκαλιάζονται») , τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ και πώς κινούνται σε πραγματικό χρόνο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως ο πήχης για τις συγκοινωνίες θα πρέπει να μπει ψηλότερα.

Στο κοινό περίπτερο της Αττικό Μετρό με τον ΟΑΣΘ,  ο πρωθυπουργός με αφορμή τον αστικό μύθο- ανέκδοτο για το περιβόητο μετρό, είπε ««είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο», αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άκουσε τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο  να του λέει ότι ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας στον σταθμό Αρετσού της Καλαμαριάς.

«Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», είπε ο πρωθυπουργός που φαίνεται να βρισκόταν σε μεγάλα κέφια, ενώ εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ του προσέφερε μια ασπρόμαυρη ποδοσφαιρική φανέλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας  επισκέφθηκε το περίπτερο του «Δώσε Ελπίδα», και έγινε  εθελοντής δότης μυελού των οστών, με σχετική αίτηση που συμπλήρωσε.

Ωστόσο ένα ρομπότ τον ενθουσίασε. Η ακαδημία ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, έφτιαξε ένα κινέζικο ρομπότ, τη Ρόλυ. Οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ  το έφτιαξαν στο πλαίσιο της τιμώμενης χώρας, της φετινής ΔΕΘ, για να θυμίζει την Κίνα.

Οι φοιτητές αξιοποίησαν την ευκαιρία και ανέφεραν στον πρωθυπουργό ότι χρειάζονται χορηγίες για να πάνε στο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κόστα Ρικα, με τον ίδιο αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, να απαντούν πως θα το φροντίσουν.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για την ιστορία η ξενάγηση του Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ διήρκεσε τρείς ώρες, μόνον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X