Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση γοητείας στο ΚΚΕ

Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση γοητείας στο ΚΚΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση γοητείας στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, θα κάνει το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα, όλα δείχνουν ότι και το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έμεινε αλώβητο από την ιστορία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που κράτησε το κόμμα τους δεδομένου ότι παραδοσιακά το κόμμα της αριστεράς είχε άποψη υπέρ της λύσης του θέματος με σύνθετη ονομασία.

Δεν  είναι  άλλωστε τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε ιστορικές μορφές της αριστεράς. Ούτε επίσης ότι αναρωτήθηκε δημόσια πως πρέπει να λέγονται αυτοί οι άνθρωποι  που κατοικούν στην γειτονική μας δημοκρατία.

Με την ομιλία του έβαλε όλα τα ιδεολογικά θέματα πάνω στα οποία στηρίζει την ύπαρξη του το ΚΚΕ. Τόνισε μάλιστα ότι ο Λένιν τα έλεγε αλλιώς  . Υπενθύμισε μάλιστα τις έννοιες του διεθνισμού, του  αντιφασισμού και αντιναζισμού.

Οι ιδιες μετρήσεις δείχνουν ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψηφοφόροι του ΚΚΕ εκφράζονται θετικά για τις διορθωτικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση καθώς οι περισσότεροι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η σύγκρουση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα είναι και η σφοδρότερη…

Μετωπική σύγκρουση Δένδια-Σαμαρά στη ΝΔ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X