Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: Παιδιά πλουσίων απέναντι σε αστυνομικούς των 800 ευρώ

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: Παιδιά πλουσίων απέναντι σε αστυνομικούς των 800 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι και την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ και την Όλγα Τρέμη, μιλώντας για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», τονίζοντας ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς».

Παρατήρησε δε, ότι «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό». Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελίας Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Κουκάκι.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αποδιοργανώθηκαν, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν. «Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Σημείωσε, επίσης, ότι στις καταλήψεις είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών, ενώ οι αστυνομικοί «που τρώνε τους τσιμεντόλιθους στο κεφάλι».

Χαρακτηριστικά επισήμανε:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ… Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών» τόνισε, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί θα φέρουν όλοι διακριτικά, «ώστε να ξέρει ο πολίτης με ποιον μιλά».

Αναφερόμενος στην αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια έκανε και μια συγκλονιστική αποκάλυψη: «Μέλη σπείρας που συνελήφθησαν πριν από 20 ημέρες διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί 200 φορές και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και τις 200 φορές!» είπε και καταφέρθηκε κατά του νόμου Παρασκευόπουλου.

Έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη

“Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊκός.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψή ότι αυτή “είναι η χαρακτηριστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας”.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα ατιμωρησίας.

Όσον αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι “οι αλλοδαποί που πουλάνε ναρκωτικά και κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στη χώρα, ενώ οι Έλληνες που παρανομούν θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι “η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει δείγμα από αυτούς στα Εξάρχεια”.

«Κάθε μέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν οι ροές είναι διαχειρίσιμες είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το πρώτο εξάμηνο του 2020» σημείωσε ο υπουργός.

Καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για την συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή καθώς δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε πάντως πως είναι ένας καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Δείτε ακόμη:

Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν είκοσι χρόνια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X