Ελλάδα

Ελλάδα: Οι 150 πιθανοί στόχοι τρομοκρατών

Ελλάδα: Οι 150 πιθανοί στόχοι τρομοκρατών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελλάδα στόχοι τρομοκρατών : Οι αρμόδιες Αρχές των ευρωπαϊκών χωρών όπως και της Ελλάδας έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα. Καθώς συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στη χώρα μας, με κατεπειγον έγγραφο της αστυνομίας έχουν εντοπιστεί 150 πιθανοί στόχοι που κάποιοι «μοναχικοί λύκοι» ενδεχομένως να χτυπήσουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων».

Στην Ελλάδα τα μέτρα αφορούν 150 μέρη, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατική επίθεσης.

Σύμφωνα με αναλύσεις και καταγραφές των Αρχών Ασφαλείας που η αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εγκαταστάσεις δυτικών διπλωματικών αποστολών μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται το Ζάππειο, εμπορικά κέντρα σε Μαρούσι, Άγιο Δημήτριο και αλλού, οι 67 σταθμοί του δικτύου του μετρό και του ΗΣΑΠ, οι σταθμοί ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα εξής:

– Βουλή

– Ακρόπολη

– Μουσείο Ακρόπολης

– Πρεσβείες δυτικών χωρών

– Εθνικός κήπος

– Πεδίον του Άρεως

– Μεγάλα εμπορικά κέντρα σε Μαρούσι και Άγ. Δημήτριο

– 67 σταθμοί του Μετρό και ΗΣΑΠ

– ΚΤΕΛ Λιοσίων

– ΚΤΕΛ Κηφισού

– Στρατιωτικές εγκαταστάσεις

– Αστυνομικές εγκαταστάσεις

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X