Ελλάδα

Επίδομα ενοικίου: Νέες προϋποθέσεις για να πάρετε έως 210 ευρώ μηνιαίως!

Επίδομα ενοικίου: Νέες προϋποθέσεις για να πάρετε έως 210 ευρώ μηνιαίως!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμο για… λειτουργία είναι το πρόγραμμα με την επιδότηση για το επίδομα ενοικίου! Κι αυτό έρχεται μετά την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης.

Μιλάμε για μια ενίσχυση που κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό.

Μέσα στις επόμενες μέρες, με πιο πιθανό την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, λογικά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Αυτές θα γίνουν με τους κωδικούς του TAXISnet, ενώ θα πρέπει να προηγηθεί η τεχνική επεξεργασία από την ΗΔΙΚΑ.

Και βέβαια να “κλειδώσουν” και οι τελευταίες λεπτομέρειες, που αφορούν στις διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει ο eretikos.gr, αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρµα θα βασίζεται στο µοντέλο του κοινωνικού µερίσµατος και του ΚΕΑ.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα ενοικίου

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μοιάζει με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για το κοινωνικό μέρισμα και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Μέσα από την ίδια πλατφόρμα θα γίνονται και οι απαραίτητες… διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του TAXISnet.

Αναλυτικά τα βήματα:

– Θα πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κλειδάριθμους του TAXISnet.

– Θα πρέπει αν πιστοποιήσετε τον ΑΜΚΑ.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα κριτήρια!

– Θα πρέπει να εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (για παράδειγμα τα προσωπικά, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία του ασφαλισμένου, η σύνθεση νοικοκυριού κλπ).

– Θα πρέπει οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου τους.

– Σημαντικό: Εάν χρειάζεται συναίνεση και από άλλα μέλη του νοικοκυριού, τότε αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν γίνει η αίτηση.

– Τελευταίο βήμα η οριστική υποβολή της αίτησης!

Επίδομα ενοικίου: Οι δικαιούχοι και το ύψος του

Το επίδομα ενοικίου αφορά σε 260.000 νοικοκυριά σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει παλαιότερα και η Θεανώ Φωτίου. Η επιδότηση θα έχει κλιμάκωση αναλόγως του εισοδήματος και των μελών του εκάστοτε νοικοκυριού.

Θα ξεκινά από τα 70 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ μηνιαίως!

Πιο συγκεκριμένα, 70 ευρώ μηνιαίως θα παίρνει ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού η προσαύξηση θα φτάνει τα 35 ευρώ το μήνα.

Αναφορικά τώρα με την μονογονεϊκή οικογένεια, σημειώνεται το εξής: Για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού η προσαύξηση ορίζεται στα 70 ευρώ μηνιαίως.

Όσον αφορά στα νοικοκυριά με απροστάτευτο/α τέκνο/α, υπάρχει πρόβλεψη για προσαύξηση κατά 70 ευρώ το μήνα. Κι αυτό για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Τέλος, ανώτατο όριο για το επίδομα ενοικίου είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως. Κι αυτό ανεξάρτητα της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X