Ελλάδα

Η χρηματοδότηση των κινηματογραφικών παραγωγών

Η χρηματοδότηση των κινηματογραφικών παραγωγών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις ολοκληρωμένες, απαραίτητες, σχετικές διαδικασίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου πραγματοποίησε αίτημα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), για τις κινηματογραφικές παραγωγές, αναφέροντας ένα συγκεκριμένο, συνολικό ποσό. Σήμερα, το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο απέστειλε το εν λόγω αίτημα στη Γ.Δ. Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ. Εξετάζονται επίσης μείζονα ζητήματα ανάπτυξης, για τις αμιγώς ελληνικές παραγωγές, αλλά και τις διεθνείς συμπαραγωγές.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου του προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου επισημαίνει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοινώνει, ότι έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με το αίτημα χρηματοδότησης των κινηματογραφικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΦΕΚ Α/48/14.3.2019)- ΑΡΘΡΟ 71 με το συνολικό ποσό των 4.000.000,00€.

Σήμερα το αίτημα απεστάλη στη Γ.Δ. Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, η οποία είναι αρμόδια για την υποδοχή του και την προώθηση στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να λάβει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, η οποία είναι ενήμερη και συμφωνεί. Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διαδικασίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Παράλληλα εξετάζονται όλα τα ζητήματα, που αφορούν την ανάπτυξη και προετοιμασία τόσο των αμιγώς ελληνικών παραγωγών όσο και των διεθνών συμπαραγωγών, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ικανοποίησης των κατά περίπτωση αιτημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X