Σύντομο χρονικό της ελληνικής αντίδρασης στο ξέσπασμα της πανδημίας κορονοϊού, παρουσίασε το CNN, αποκαλύπτοντας τους παράγοντες της επιτυχίας.

Το αμερικανικό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από την Ιταλία. Στο σκριπτ του βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται δηλώσεις των Βασίλη Κικίλια και Σωτήρη Τσιόδρα, η δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα έγινε γνωστό στα τέλη του Φεβρουαρίου. Οι αρχές χωρίς να σπαταλήσουν καθόλου χρόνο, ενήργησαν.  Ήταν η εποχή των καρναβαλιών. Οι αρχές ακύρωσαν όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μέχρι την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου είχαν κλείσει και τα σχολεία, ενώ ακολούθησαν μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Μέχρι την 22η του Μαρτίου η χώρα είχε ήδη επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί είναι στους δρόμους και οι πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρέπει να δείχνουν τα χαρτιά που δικαιολογούν την κίνησή τους. Οι αρχές θεωρούν ότι δρέπουν τους καρπούς της επιβολής των μέτρων αρκετά νωρίς.

Την ώρα που οι Ιταλοί είχαν 100.000 κρούσματα κορονοϊού η Ελλάδα είχε μόλις 2.000 επιβεβαιωμένα. Πουθενά αλλού η επιτυχία αυτή δεν έγινε τόσο αισθητή όσο στην πρώτη γραμμή της μάχης, τα νοσοκομεία»

Δείτε ακόμη:

Με χειροκρότημα βγήκε από την ΜΕΘ μια γυναίκα με κορονοϊό στην Κρήτη (vid)