Ελλάδα

Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο μαθητής που κρατούσε όπλο σε σχολείο – Νέα σύλληψη ανηλίκου για οπλοκατοχή

Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο μαθητής που κρατούσε όπλο σε σχολείο – Νέα σύλληψη ανηλίκου για οπλοκατοχή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει ο 15χρονος μαθητής που εμφανίστηκε σε σχολείο της Μεσαράς έχοντας στο σακίδιό του ένα όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής συνελήφθη από τις αρχές και κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν ο 15χρονος μαθητής την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου έβγαλε ένα όπλο – τύπου ρέπλικα –και το προέταξε σε συμμαθητή του.

Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση και ενημερώθηκε ο διευθυντής του σχολείου αλλά και οι αρχές.

Άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και προσήγαγαν τον μαθητή ο οποίος όμως είχε προλάβει να κρύψει το όπλο έξω από το σχολείο.

Κατά την προανάκριση ο 15χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς που είχε το όπλο με τις αρχές να το περισυλλέγουν και να διαπιστώνουν πως ήταν ψεύτικο.

Ενημερώθηκε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

Για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε λύκειο της Μεσαράς ενημερώθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης ο οποίος και το καταδίκασε.

Κι άλλη σύλληψη ανηλίκου για οπλοκατοχή

Μία ακόμα σύλληψη ανηλίκου πραγματοποίησαν οι αρχές για οπλοκατοχή στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών των αστυνομικών για την υπόθεση του μαθητή που πήγε με όπλο στο σχολείο βρέθηκε ένας ακόμα ανήλικος – 17χρονος αυτή τη φορά – που είχε στις τσέπες του ένα μαχαίρι.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε έξω από το σχολείο που έγινε το συμβάν με τον μαθητή και μάλιστα φαίνεται να περιφερόταν στο σημείο όπου είχε πεταχτεί το ψεύτικο όπλο, ωστόσο όπως προέκυψε δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό.

Όπως ορίζει ο νόμος, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και πλέον βρίσκεται κι εκείνος αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη για οπλοκατοχή.

Πηγή: cretapost.gr

Παναγιώτης Ραφαήλ: Αναχώρησε για την Βοστώνη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X