Ελλάδα

Μίνι εργασιακό νομοσχέδιο: Επιχειρήσεις εξαιρούνται από τις μισθολογικές αυξήσεις!

Μίνι εργασιακό νομοσχέδιο: Επιχειρήσεις εξαιρούνται από τις μισθολογικές αυξήσεις!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας θα περιλαμβάνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις στις εταιρείες που θα εξαιρούνται από την εφαρμογή τυχόν μισθολογικών αυξήσεων, μπήκε «σφήνα» στο μίνι εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Εκτός της αλλαγής αυτής, διατηρήθηκαν οι εξαιρέσεις από τους όρους κλαδικών συμβάσεων για επιχειρήσεις με οικονομικό προβλήματα και παρέμεινε η διάταξη που καθιστά δυσχερέστερη τη μονομερής προσφυγή στη διαιτησία μέσω του Οργανισμού  Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Σε ότι αφορά τα κριτήρια εξαίρεσης από τις κλαδικές συμβάσεις, αυτά έχουν ως εξής:

– Εξαίρεση εντός της σύμβασης: Δίνεται η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνούν -εντός μιας κλαδικός σύμβασης- στην εξαίρεση εταιρειών που κινδυνεύουν με λουκέτο, με ταυτόχρονα μέτρα προστασίας των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

– Εξαίρεση μέσω της διαδικασίας της συρροής: Προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις  επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει κατ’ εξαίρεση της κλαδικής, εφόσον στην κλαδική δεν  προβλέπονται εξαιρέσεις από την εφαρμογή όρων της.

Ελληνικό είπατε; Μονακό! Σπίτια από 3.500 ευρώ το τετραγωνικό

– Εξαίρεση μέσω της διαδικασίας επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων: Επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικό προβλήματα, μπορούν να εξαιρούνται από την υποχρεωτική εφαρμογή μιας κλαδικής σύμβασης που επεκτάθηκε και κηρύχθηκε γενικώς υποχρεωτική, έπειτα από αιτιολογημένη γνώμη του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Με άλλες εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο εργασιακό νομοσχέδιο

– Δημιουργείται στο υπουργείο Εργασίας Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗ -ΣΟΕ). Αντίστοιχο μητρώο προβλέπεται για τις εργοδοτικές οργανώσεις με την επωνυμία Γενικό Μητρώο Οργανώσεων Εργοδοτών (ΓΕΜΗΟΕ).

– Λογίζεται ως αιτία καταγγελίας σύμβασης η καθυστέρηση μισθού πέραν του διμήνου και ο εργαζόμενος δικαιώνεται με δεδουλευμένα και αποζημιώσεις αν πάει τον εργοδότη του στα δικαστήρια.

Αναδρομικά: Μέχρι και 7.340€ οι συνταξιούχοι! Πότε και… πόσα ανά κατηγορίες

– Υποχωρεί στα 2.000 ευρώ το πρόστιμο για αδήλωτο εργαζόμενο, εφόσον αυτός προσληφθεί για έναν χρόνο με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, διαφορετικά ο εργοδότης θα πληρώσει πρόστιμο 10.500 ευρώ.

– Εξαιρούνται φοροελαφρύνσεων και μειώσεων εισφορών οι επιχειρήσεις που απασχολούν αδήλωτο προσωπικό.

– Αυξάνεται κατά 12% η υπερωρία στη μερική απασχόληση και η κάθε επιπλέον ώρα εργασίας εφόσον θα δηλώνεται στο έντυπο Ε8 θα πληρώνεται με 4,4 ευρώ από 3,9 ευρώ που στοιχίζει σήμερα για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X