Ελλάδα

Ο Μηταράκης στη μαύρη λίστα του Μητσοτάκη

Ο Μηταράκης στη μαύρη λίστα του Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι στη θέση του Νότη Μηταράκη μετά την ανακοίνωση του “παγώματος”  της επίταξης για μία εβδομάδα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πληροφορήθηκε από την τηλεόραση και έγινε “τούρκος”.

Αμέσως σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό του γιατί προχώρησε στο “πάγωμα” και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει το Μαξίμου. Ο Νότης Μηταράκης προσπάθησε να του εξηγήσει το λόγο. Στην αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άκουγε τίποτα. Τελικά ο υπουργός κατάφερε να ολοκληρώσει το συλλογισμό του λέγοντας πως το έκανε για να πραγματοποιήσει συναντήσεις και να συνεννοήσεις με τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια μήπως και βρεθούν συναινετικές λύσεις.

Ο Νότης Μηταράκης είπε το επιχείρημά του, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έπεισε και τον πρωθυπουργό, αφού οι φήμες λένε ότι το όνομα΄του εμπλούτισε τη “μαύρη”  λίστα υπουργών και υφυπουργών που καταρτίζει, ενόψει του ανασχηματισμού, ο οποίος δεν αναμένεται να αργήσει πολύ μετά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και να μου επιτρέψετε να προβλέψω πως δεν τον βλέπω καθόλου καλά τον Νότη Μηταράκη, αφού στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι εντυπωσιακά θετικό για την κυβέρνηση και την ώρα του ανασχηματισμού θα χρειαστεί ένα εξιλαστήριο θύμα ή ένας αποδιοπομπαίος τράγος.

Εξάλλου, έτσι συμβαίνει πάντα σε όλες τις κυβερνήσεις για να μην φορτωθεί το κόστος ο αρχηγός, παρότι συνήθως είναι δικές του οι ιδέες που εφαρμόζονται.

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X