Ελλάδα

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του από τη Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ διήρκησε 40 λεπτά με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη μέχρι το τέλος του χρόνου να επισκεφτεί τα Σκόπια

.Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και αθωώνει υπουργούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης-18ης Οκτωβρίου, με τον κ. Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει την διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε δε, ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο προς κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση αυτής της πορείας…

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Ολοκληρώθηκε επίσης η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019. Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών διήρκησε 40 λεπτά.

Αυτό είναι το νέο σήμα στα Μακεδονικά προϊόντα

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν εγκάρδια χειραψία και πριν αποχωρήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία είπαν μεταξύ τους πόσο καλοί φίλοι είναι, αναφέρθηκαν στην πρώτη φορά που γνωρίστηκαν όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, και μάλιστα τότε ο κ. Μπορίσοφ του είχε δώσει συμβουλές πώς θα γίνει πρωθυπουργός και είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου πρωθυπουργού, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Δείτε ακόμη:

O Βρούτσης διαψεύδει το Reuters για την πώληση ασφαλιστικών οφειλών σε ιδιώτες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X