Ελλάδα

Στα… κόκκινα η συνδικαλιστική «βεντέτα» ΠΑΜΕ – διοίκησης της ΓΣΕΕ

Στα… κόκκινα η συνδικαλιστική «βεντέτα» ΠΑΜΕ – διοίκησης της ΓΣΕΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο διορισμού νέας διοίκησης στη Συνομοσπονδία από τα δικαστήρια.

Μετά το «ναυάγιο» του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου στην Καλαμάτα, χθες δεν κατέστη δυνατό να τελεσφορήσει ούτε η δεύτερη απόπειρα στην Ρόδο, καθώς εκτυλίχθηκαν πρωτοφανή επεισόδια, βιαιότητες και εικόνες ντροπής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Χαμός με το ΠΑΜΕ

Τα ξημερώματα μέλη του ΠΑΜΕ και σύνεδροι της ΔΑΣ (πρόσκεινται στο ΚΚΕ) εισέβαλαν στο χώρο του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο και έσπασαν τζαμαρίες, ενώ επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης.

Από τα έκτροπα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ο απερχόμενος Γ.Γ. της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χημικής βιομηχανιας Μάκης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καστοριάς Γιώργος Μαλέας και ένα μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

«Σήμερα επισφραγίστηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, η εξόχως αντιδημοκρατική και ενάντια στις συνταγματικές επιταγές, παρέμβαση ενός κόμματος στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των συνδικάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΓΣΕΕ.

«Το ΚΚΕ και ο βραχίονάς του στο εσωτερικό των συνδικάτων, «αδυνατώντας» να πείσει και να κεφαλαιοποιήσει την περίοδο της κρίσης την οργή και την αγανάκτηση εργαζομένων και πολιτών, απέναντι σε τυχόν παθογένειες πολιτικών και κοινωνικών φορέων, επέλεξε ως «αντίπαλο» τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ».

Η πλευρά της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης των επεισοδίων, με έναμέλος του ΠΑΜΕ να τρέχει με ένα λοστό στα χέρια και άλλους συνέδρους να πέφτουν πάνω του φωνάζοντας «σίδερο ρε»;

Από την πλευρά τους μέλη του ΠΑΜΕ υποστηρίζουν πως επρόκειτο για «σωλήνα με τον οποίο δεν χτύπησε κανέναν». Επισήμως το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για μια «αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση», χαρακτηρίζει τους τραυματισμούς «θεατρινισμούς», ενώ κατηγορεί την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ πως είχε μετατρέψει το χώρο σε «σφραγισμένο φρούριο.

Την ώρα ο συνεδριακός χώρος στην Ρόδο είχε μετατραπεί σε ρινγκ, δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα κατέλαβαν το κτήριο της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων.

Για το θέμα υπήρξαν παρεμβάσεις από όλα τα κόμματα, αν και η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «σύμπτωση» συμφερόντων Κυβέρνησης – Π.Α.ΜΕ, με την ανοχή της πρώτης στην «αλυσίδα» της διάλυσης σειράς Εργατικών και Ομοσπονδιών (τώρα και της ΓΣΕΕ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του τόσο προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που «επιδιώκει αδιαφανείς  διαδικασίες» όσο και προς το ΠΑΜΕ, που «με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο».

Τι λέει η ΝΔ

Η ΝΔ καταδίκασε τα «βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς από μέλη του ΠΑΜΕ» ενώ ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ) παρομοίασε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με τα τάγματα εφόδου της Χρυσης Αυγής.

Στο θέμα παρενέβη ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ» και για «συνέδριο – παρωδία», αλλά και για «χυδαία επίθεση» στο ΚΚΕ από τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ.

Σχέδιο διάλυσης της ΓΣΕΕ καταγγέλει το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του Συνεδρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X