Ελλάδα

Τέλος και στην Ελλάδα τα Boeing 737 Μax!

Τέλος και στην Ελλάδα τα Boeing 737 Μax!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλονται και στην Ελλάδα όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην Αιθιοπία και τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με 157 νεκρούς.

Οι εξελίξεις με τα Boeing στην Ελλάδα

Ουσιαστικά, η Ελλάδα «συμμορφώνεται» με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Έτσι, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών και στα ελληνικά αεροδρόμια. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Από χθες Τρίτη (12.03.2019), ο EASA είχε ανακοινώσει ότι κλείνει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στα Boeing 737 MAX 8 και 9, που θα πετούσαν προς, από και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε ανήκουν σε ευρωπαϊκές εταιρείες ή προέρχονται από τρίτες χώρες.

Αεροπορική τραγωδία: Στα… μαχαίρια ΗΠΑ – Ευρώπη για τα Βoeing 737!

Νωρίτερα, η Γερμανία απαγόρευσε στα 737 MAX 8 και 9 και η Πολωνία τα 737 MAX 8 να πετούν στον εναέριο χώρο τους, ενώ η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X