Ελλάδα

Της οικογενειοκρατίας το… καγκελο στγ Ν.Δ.

Της οικογενειοκρατίας το… καγκελο στγ Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα ύστερα από τις φωτιές που έβαλε στη Νέα Δημοκρατία η Μαρίνα Πατούλη. Οχι μόνο γιατί παραβίασε τη συμφωνία που είχε κάνει ο σύζυγός της για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Κυρίως γιατί βλέπετε ξύπνησε μνήμες οικογενειοκρατίας, που τόσο εξορκίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τόσο βουτηγμένο είναι το κόμμα του.

Βλέπετε τόσο ο ίδιος, όσο και η αδερφή του Ντόρα, ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και 12 νυν βουλευτές του κόμματός του είναι παιδιά του σωλήνα της οικογενειοκρατίας.

Και βεβαίως μία τέτοια ευκαιρία δεν θα την έχανε με τίποτα ο Ευάγγελος Αντώναρος για να εξαπολύσει τα φαρμακερά του βέλη. Και να καλέσει τους πολίτες να μαυρίσουν στις εκλογές τα δημιουργήματα της οικογενειοκρατίας.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Έχει κι η οικογενειοκρατία — δεν λέω — τις κωμικές μέχρι και γελοίες πλευρές της.

Το δυσάρεστο είναι όμως άλλο: Ότι σχεδόν όλοι μεν σπεύδουν να την καταδικάζουν στα λόγια. Στη πράξη όμως ελάχιστοι — και κυρίως κανείς από τους ωφελούμενους — δεν την αποκηρύσσει. Αντίθετα τα κρούσματα όλο και πληθαίνουν. Και μάλιστα με απίθανο θράσος των ενδιαφερομένων. Παλιών και καινούργιων.

Γι αυτό η λύση είναι μόνο μία: Μαύρο από τους πολίτες σε όλες και όλους που μένουν πιστοί στη θλιβερή αυτή παράδοση της ελληνικής πολιτικής».

Οι κληρονόμοι βουλευτικών εδρών στη Ν.Δ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X