Ελλάδα

Το τελευταίο κατόρθωμα της Νίκης Κεραμέως

Το τελευταίο κατόρθωμα της Νίκης Κεραμέως
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης ήρθε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και μάλιστα με αφορμή την 28 η Οκτωβρίου και το μήνυμα που έστειλε σε καθηγητές και μαθητές.

Στην ανακοίνωση υπάρχουν λέξεις όπως ο «λαϊκισμός», η «αυταπάρνηση», η «αποξένωση»,  και απουσιάζει παντελώς  ο όρος «φασισμός», εναντίον του οποίου πολέμησε ο ελληνικός λαός αποκρούοντας την ιταλική επίθεση και δίνοντας στη συνέχεια θαρραλέο αγώνα κόντρα στους Γερμανούς.

Παράλληλα  στην ανακοίνωση υπάρχει μία κραυγαλέα ιστορική ανακρίβεια η οποία σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης .  «Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ιταλική επίθεση προς την Ελλάδα» σημειώνεται στο μήνυμα της υπουργού  ξεχνώντας προφανώς η Νίκη Κεραμέως  ότι  ο πόλεμος είχε αρχίσει 13 μήνες νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία -και την άμεση κήρυξη πολέμου στη Γερμανία από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λέτε η κυρία Κεραμέως να έχει την πολύ μεγάλη φιλοδοξία να ξαναγράψει την ιστορία; Σε τούτο τον μάταιο κόσμο τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε…

Ο Προβοκάτορας

Αδωνι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X