Ελλάδα

Βουλή: Σήμερα η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας

Βουλή: Σήμερα η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 10:30 διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μόνη υποψήφια, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους με ευρεία πλειοψηφία βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, καθώς την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ψηφίσουν 265 συνολικά βουλευτές.

Ως εκ τούτου ευλόγως στο Μαξίμου θεωρούν ότι πέτυχαν μία πολιτική νίκη σε επίπεδο συμβολισμών, με μία επιλογή που εκτιμούν ότι απευθύνεται και σε ένα κεντρώο και “προοδευτικό” πολιτικό ακροατήριο.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η «άγνωστη» ζωή της υποψήφιας ΠτΔ

Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας “παρών” οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Να επισημάνουμε, ότι δεν θα ψηφίσει ο Αντώνης Σαμαράς,που ευσχήμως θα απουσιάζει σε ταξίδι στις ΗΠΑ.

Καθώς όμως ο πρώην Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει επιστολή στο γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη δηλώνοντας ότι εάν ήταν παρών θα ψήφιζε την κ.Σακκελαροπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για την απουσία του κ.Σαμαρά προσπέρασε το ζήτημα και δεν απέδωσε πολιτικές διαστάσεις στο γεγονός. Άλλο που ο κ.Σαμαράς σε συνέντευξη του το Σάββατο (Φιλελεύθερος) «έσφαξε με το βαμβάκι» την κ.Σακελλαροπούλου, δηλώνοντας ότι δεν τη γνωρίζει…

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 13 Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ως νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εφαρμόσει στο ακέραιο το πρόγραμμα που έχει έως τότε.

Επιπλέον, ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, που διοργανώνει ο Νετανιάχου, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ και πολλών Ευρωπαίων προέδρων, όπως της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και άλλων.

Δείτε ακόμη:

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε ΙΧ σε Αθήνα- Μαρούσι και Αγία Παρασκευή (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X