Ελλάδα

«Ζηνοβία»: Έρχεται δεύτερο «κύμα» χιονιά τις επόμενες ώρες

«Ζηνοβία»: Έρχεται δεύτερο «κύμα» χιονιά τις επόμενες ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο «κύμα» χιονιά αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, με τη «Ζηνοβία» να δείχνει ξανά τα δόντια της.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε την επέλασή της χθες, φέροντας χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και… προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε αρκετές οδούς -μεταξύ των οποίων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και τη Λεωφόρο Χασιάς- ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Απεγκλωβίστηκαν εννέα άνθρωποι

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις στην Αττική τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις πέντε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους επειδή δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πρόκειται για τρία άτομα από την περιοχή αγίας Τριάδας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, πέντε άτομα από αυτοκίνητο στα Βίλια και ένα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας στη Μάνδρα.

Η πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 29/12

Χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν μεγάλο τμήμα της χώρας και σήμερα, Κυριακή (29/12).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία Ζηνοβία αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τους προγνωστικούς χάρτες με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με τη Ζηνοβία και τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) υψηλότερης ανάλυσης.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους την Κυριακή να φτάνουν τα 9 μποφόρ και τη Δευτέρα κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και οι χιονοπτώσεις -ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας- είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (30-12-2019)

α. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
β. Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
γ. Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X